Bilutleie i Faro

faro-leiebilFaro er den sørligste byen i Portugal, og ligger helt på spissen av den sørlige kysten. Det er kanskje ikke den mest besøkte byen blant charterelskende nordmenn, og med sine knappe 50 000 innbyggere er det ikke noen storby. Med andre ord er den perfekt for historieelskende reisende som ønsker en unik ferie – og den blir enda bedre med leiebil!

Capela dos Ossos – Chapel of Bones

Du skjønner kanskje hva det dreier seg om, når du ser det engelske navnet på stedet ovenfor. Capela dos Osso er nemlig et «must see» når du befinner deg i den sørlige delen av Portugal. Dette er nemlig et lite kapell ved siden av St. Francis-kirken, som utelukkende er bygget av døde mennesker. Alle veggene inneholder hodeskaller og bein til avdøde munker – totalt over 5000. I tillegg kan man se restene av et barn henge og dingle i noen lenker, så et besøk her er definitivt ikke noe for den som ikke er litt løssluppen. Tør du, så anbefaler vi absolutt å besøke denne historiske plassen, som ligger knappe to timer utenfor selve sentrum av Faro dersom du har leiebil.

Loule

Like utenfor sentrum av Faro – kun omtrent 25 minutter med leiebil – finner du den lille, innlandsbyen Loule. Den er berømt for den gotiske arkitekturen som preger bygningene i landsbyen, og har et svært variert landskap. Vi anbefaler en fottur opp langs Moorish Castelo, der man kan besøke et museum som er bygd oppa ruinene av det ærverdige Moorish-slottet. Her kan du lære mye av historien om hvorfor spanjolene inntok Portugal for ikke så mange hundre år siden, og se rester av en svunnen tid.

Sao Bras de Alportel

Sao Bras de Alportel er en liten kommune som befinner seg en knapp halvtime utenfor sentrum av Faro, dersom du har leiebil. Hit reiser du om dere er lei av bylivet og turismen, og heller vil oppleve den ekte delen av Portugal. Her kan du nyte den vakre naturen i fred og ro, og de lokale markedene vil tilby deg både salg og smaksprøver av de nydelige og lokale råvarene. Ferskplukket fiken og mandler er noe av det byen er best på, og de dyrker store mengder av dette hver sesong. Du vet de drømmescenene du ser på film der turister glir i ett med lokalbefolkningen, tross en språkbarriere? Slike opplevelser kan du ha dersom du velger å ta turen hit – lykke til!